Основні етапи догляду за шкірою влітку

ОЧИЩЕННЯнайважливіший етап у догляді. Очищення має бути м’яким та лагідним. Обирати засоби необхідно відповідно до типу та стану вашої шкіри. Це можуть бути пінки, гелі, муси, креми, ензимні пудри,  тобто ті засоби, які не зашкодять шкірному бар’єру та матимуть нейтральний рівень Рh у межах 5,5 – 6.  Серед активних компонентів шукайте центеллу азіатську, рослинні екстракти, які будуть заспокоювати та відновлювати чутливу шкіру.

Порада: Гідрофільний бальзам не рекомендується використовувати для проблемної шкіри, яка схильна до акне.

ВІДНОВЛЕННЯ ВОДНОГО БАЛАНСУ ШКІРИ

Наступний етап – використання тонера, адже це саме той продукт, який відновлює водний баланс, зволожує, зміцнює захисний барʼєр та, в залежності від компонентів, відновлює мікробіом, має протизапальну, заспокійливу дію. Він може бути у вигляді гелю, або ж спрею, та містити у складі комплекс гіалуронової кислоти.

ДОДАТКОВИЙ ДОГЛЯД У ВИГЛЯДІ МАСОК

Маски – MustHave у літньому догляді. Це можуть бути як денні, так і нічні маски для обличчя. Обмежень не має і структура засобу (тканинні, альгінатні та ін.). Головним нюансом влітку є те, що маски повинні мати зволожувальну та відновлювальну дію, з вітамінним комплексом у складі, скваланом чи вітаміном Е.

АКТИВНІ КОМПОНЕНТИ

Влітку шкіра потребує комплексу антиоксидантів для боротьби з вільними радикалами та вільною формою кисню. Саме тому застосування засобів у складі яких є вітамін С, арбутин, бакучіол, ніацинамід, ферулова кислота є важливим та необхідним, адже саме вони допоможуть запобігти окислювальному стресу та протидіяти вільним радикалам. Найкращим рішенням стане використання сироватки. Варто лише правильно підібрати  засіб відповідно до потреб та стану вашої шкіри.

КРЕМ

Ще один етап у догляді, який ми не можемо оминути. Адже саме використання кремів дозволяє закрити шкіру після інтенсивного живлення та зволоження на попередніх етапах.

На літо краще обирати гелеві, кремово-гелеві текстури, які будуть легко розприділятися та зволожувати вашу шкіру. У складі шукаємо гіалуронову кислоту, центеллу азіатську, алое вера та рослинні екстракти.

СОНЦЕЗАХИСНІ ЗАСОБИ

Захист від негативного ультрафіолетового випромінювання – найважливіше завдання у щоденному літньому догляді. Рекомендовано використовувати  засоби, які містять у своєму складі фізичні фільтри – оксид цинку та діоксид титану, так як саме ці фільтри є повністю безпечними та не викликають подразнення, печіння, дискомфорту.

Якщо Ваша шкіра не чутлива, Ви не використовуєте лікувальні засоби, тоді можете обирати сонцезахисні засоби на хімічних фільтрах нового покоління, які поглинають УФ промені, блокуючи їх проникнення у шкіру.

Smart Beauty Team
Коментарів немає
Категорії:
Новини, Посібники
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Всі результати пошуку